بایگانی ارديبهشت ۱۳۹۵ :: آرشیو

آرشیو

دل‌گفته‌های تنهایی | حرف‌هایی که از دل، سر می‌روند

آرشیو

دل‌گفته‌های تنهایی | حرف‌هایی که از دل، سر می‌روند

شاعر؛ حسود هم که باشد، حریص نیست. نَمِ شعری، قانعش می‌کند. [محمدعلی بهمنی]

طبقه بندی موضوعی

۱۳ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

برای نمایش مطلب باید رمز عبور را وارد کنید
۹۵/۰۲/۲۳ | ۰۹:۱۳
آدرینا
چند ماهی مانده بود تا دو ساله شوم. امیر حدودا هشت سال داشت، نشسته بود وسط گل قالی و با شوق مرا تشویق می‌کرد تا بگویم داداش. بگو داداش، دا دا ش. اصلا همان دادا، بگو دّا دّا...  
من؟ جذب صدای خش‌خش ضبط صوت شده بودم و کاستی که توی دستگاه می‌چرخید تا صدایم را ضبط کند. من؟ جذب مادرم شده بودم که تکیه داده بود به دیوار و می‌خندید. من؟ جذب پدرم شده بودم که شعرهای کُردی می‌خواند و دف می‌زد. و عاقبتْ من... جذب برادری شده بودم که شوق شنیدن صدایم را داشت و مرا تشویق می‌کرد تا فقط یک‌بار بگویم داداش. بزرگ‌تر که شدیم با هم مصالحه کردیم که او هیچ‌وقت به من نگوید آبجی تا من هم به او نگویم داداش و یکدیگر را حرص ندهیم.  
حالا این داداشِ جّان امشب عازم است. لباس‌های خدمتش را قواره کرده و پوتین‌هایش را واکس زده، می‌خواهد راهی شود. فقط کاش این پدرها و مادرها این‌قدر هیجان و استرس نمی‌داشتند. آدم جرأت خداحافظی کردن ندارد!
۹۵/۰۲/۲۰ | ۱۴:۲۳
آدرینا
باید سکوتی تازه‌تر باشم، چیزی برای حرفْ بودن نیست. یک شهر واژه پشتِ در مُرده، میلی برای در گشودن نیست... این‌ها که گفتم از سکوت است و، حرف نگاهم روی کاغذ ریخت. در چشم‌هایم سوز می‌رفت و، از گونه‌ها قندیل می‌آویخت. چیزی نخواهم گفت باور کن، گاهی سکوت؛ آیینه‌ی داد است. روزی مرا خواهی شنید از دور، بغض ابتدای تُردِ فریاد است. دکلمه‌ی نانحس - علیرضا آذر

۹۵/۰۲/۲۰ | ۰۹:۱۲
آدرینا
سرنوشت را می‌شود واژه کرد و روی کاغذی رنگی نوشت. می‌شود ترانه‌اش را میان تراک‌های موسیقی یافت و طنین روح‌نوازش را به جان خرید. اصلا سرنوشت را می‌شود ساخت و زندگی کرد، خوب هم زندگی کرد. 
"پر می‌گیریم تا اوج آسمون‌ها، جای حسرت تو قلب ما دوتا نیست، نمی‌مونیم با غصه تک‌وتنها ..."

۹۵/۰۲/۱۸ | ۰۹:۲۷
آدرینا
چرا دو رشته شرکت نکرده‌ای؟ مثلا کامپیوتر. اصلا برو حقوق بخوان، وکالت، هوم؟ رشته‌ات بازار کار ندارد!!! 
دانشجو هم که بودم، موعد تحویل پروژه‌ها همیشه پدر می‌گفت خب نمی‌شد یک رشته‌ی آسان‌تر می‌خواندی که این‌طور شب‌بیداری نکشی و خودت را هلاک نکنی؟ دبیرستان که بودم مدام از انتخاب ریاضی گِله می‌کرد و معتقد بود باید مثل دخترعمویم تجربی می‌خواندم و پزشکی را مدنظر قرار می‌دادم. و هیچ‌وقت انتخاب‌ها و دلایلم مقبول واقع نشدند. یادم نمی‌رود زیست‌شناسی سال اول را با چه نفرت و انزجاری پاس کردم. 19.5 گرفتم اما با بی‌علاقگی تمام سوال‌ها را جواب دادم. در عوض عاشق هندسه بودم و چه لذتی داشت فصل‌هایی که تمرین رسم داشتیم. پزشکی عالی‌ست، اصلا فوق‌العاده اما قرار نیست همه سراغ طبابت بروند. جامعه مهندس نمی‌خواهد؟ هنرمند نمی‌خواهد؟ ادیب نمی‌خواهد؟ همین حالایش هم که برای یک سرماخوردگی می‌روم اورژانس نزدیک خانه، حالم بد می‌شود از قرار گرفتن در آن فضا. هر کسی دلِ مریض دیدن ندارد. هر کسی برای تیغ جراحی دست گرفتن ساخته نشده است. حالا هر چقدر هم که پول خوابیده باشد توی آن کار. نمی‌دانم چرا این‌قدر غریب است برای پدر وقتی می‌گویم نه، چون به آن رشته و کار  علاقه‌ای ندارم. یعنی هنوز نمی‌داند من آدمِ دلانه‌هایم هستم؟ 
بعدنوشت: فردا صبح ساعت 7:30 با آقای کنکور قرار دارم. جلسه‌ی معارفه است و باب آشنایی دو طرف. تاریخ عقد را 96 مشخص خواهیم کرد. این را پیش‌تر می‌دانم! :دی  [شهریور 96نوشت: تفاهم نداشتیم. طلاق!]

۹۵/۰۲/۱۶ | ۱۷:۵۹
آدرینا
هیچ‌وقت دلم خواهر نخواست مگر در موارد معدود که عمر آرزویم به ساعتی هم نپایید. برادرِ بزرگ داشتن یک دنیای جداست، عالم دیگری دارد. وقتی پابه‌پایش شیفته‌ی جمشید هاشم‌پور می‌شوید و نفس‌تان بند می‌رود از هیجان کشتی‌های عباس جدیدی و داگلاس. و ایضا نفس‌تان بند می‌رود از فیتیله‌های بعدش که روی شما اجرا می‌شود و گزارش هادی عاملی که خطاب به شما می‌گوید: عجب کشتی‌گیر چغری‌ست...! وقتی صحنه‌ی "حاجـــی، سیدتو کشتن..." را بارها تماشا می‌کنید و به کّرات تیر می‌خورید و پرت می‌شوید روی رخت‌خواب‌ها. وقتی دروازه‌بان می‌شوید و پنالتی‌گیر توپ‌های کاشته‌شده‌اش. وقتی در 11 سالگی تا 3:30 نصف‌شب پابه‌پایش بیدار می‌مانید تا فیزیک بخواند و وقتی... هزاران وقتیِ دیگر که شما را می‌سازد، مرد هم می‌سازد! همین می‌شود که توی پیش‌دبستان دو دوستِ دختر دارید و لشکری دوستِ پسر که همه‌شان به رفاقت‌تان قسم می‌خورند. البته همان قسم‌خورده‌هایش زیرپاکشی هم می‌کنند و دمار از روزگارتان در می‌آورند. القصه من یکی جسارت و شجاعت و قرص بودن این روزهایم را مدیون برادری هستم که یادم داد برای به چشم آمدن توی گروهشان باید دو برابرِ جان و جثه‌ام مایه بگذارم تا قبولم کنند و بعد، فقط کافی‌ست قبولت کنند. مرام و مروّت مردانه دیگر پشتت را خالی نمی‌کند. شاید برای همین باشد که عاشق فیلم‌های مسعود کیمیایی‌ام، چون ته‌رنگ تمام داستان‌هایش هر قدر هم پخته یا ضعیف، یک رفاقت نابِ درجه‌ی یک موج می‌زند.

۹۵/۰۲/۱۳ | ۱۹:۵۷
آدرینا
من این گذار را باور ندارم. ساعت‌های زندگی را مگر چند سال جلو کشیده‌اند که تو یک‌شبه تا به آسمان‌ها قد کشیدی؟ به خواب کهف رفته‌ام انگار! زمین می‌چرخد و توالی این شبانه‌روزهای بی‌حساب را مانده‌ام چگونه شماره کنم. خواب می‌بینم و میان روزهای بعید، سر می‌کنم. خواب می‌بینم و بر من مشتبه شده‌ست که وقت را کم می‌آورم. وقت را کم می‌آورم و کسی چه می‌داند 365 روز، 4.16 درصد از عمر من است و گذار ثانیه‌ایست میان پلک‌هایت.

۹۵/۰۲/۱۰ | ۲۱:۱۹
آدرینا
می‌توانستم احساساتش را حس کنم... وقتی شخصیت پدر قصه به دخترش می‌گفت " در کودکی هیچ آرمانی برای زندگی‌اش نداشته، به مدرسه‌ای رفته است که پدرش برایش برگزیده و شغلی را درپیش گرفته که پدرش برایش انتخاب کرده است. می‌گفت هیچ‌وقت باعث ناامیدی پدرم نشدم اما مایه‌ی افتخارش هم نبوده‌ام. اما حالا با نگاه کردن به دخترم افتخار می‌کنم، چراکه تمام موفقیت‌های امروزش نتیجه‌ی زحمات خود اوست نه حمایت‌های من. " 
 می‌دانید؟ راضی نگه داشتن مادرها کار چندان سختی نیست چراکه همیشه حامی عاطفی بچه‌هایشان‌اند و قربان‌صدقه‌گوی فرزندان. جلب رضایت پدرها ولی سخت است، گرفتن آن نگاه حاکی از اعتماد و افتخار، تلاش بسیار می‌طلبد. من نمی‌خواهم مثل پدرِ قصه فقط به ناامید نکردن پدرم از خود بنازم، می‌خواهم جای دختر داستان باشم و شوق افتخار کردن مرد زندگی‌ام را جشن گیرم.

۹۵/۰۲/۰۹ | ۲۰:۳۰
آدرینا
تقریبا اکثر سن‌بالاهای فامیل وقتی حرف از نقاشی به میان آید، انگشت اشاره‌ی‌شان به سمت من است و ورد زبان‌شان عبارت "یادت هست...؟" بچه که بودم یک‌روز پدربزرگم از من خواست برایش یک خانه نقاشی کنم؛ گفت می‌خواهم خانه‌ای به سلیقه‌ی تو بخرم، یک خوشگلش را بکش. آن روزها من از خانه فقط یک مربع و بام مثلثی‌اش را بلد بودم. و تمام ایده‌ام برای متفاوت بودن، برعکس کردن پیاله‌ای بلورین روی کاغذ و کشیدن طرح لبه‌اش برای حوض بود. درخت؟ فتّ و فراوان. گل؟ تا دلتان بخواهد. پدربزرگم هیچ‌وقت نتوانست خانه‌ای که برایش کشیده بودم و دوست داشت را بخرد. من اما یادم هست حرف آن روزش که وقتی داشت کاغذ نقاشی را تا می‌کرد و توی جیب داخلی کتش می‌گذاشت، به من گفت. آن روز زیاد دلم نگرفت چون زیاد نمی‌فهمیدم دنیای آدم بزرگ‌ها را. با لبخند توی چشم هایم نگاه کرد و گفت: اگر هم نخریدمش امیدوارم خانه‌ی آخرتم این شکلی باشد.  
تا همین لحظه که دارم آن روزها را مرور می‌کنم به فکرم نرسیده بود که پدربزرگم یک پیش‌گو بوده است! آخر می‌دانید؟ حالا من یک معمارم و می‌توانم برای پدربزرگ‌هایی که پا به دفترم خواهند گذاشت خانه‌های راستکی طراحی کنم.  
هیچ‌وقتِ هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم با بغض و اشک بگویم؛ بابابزرگ آن خانه می‌توانست واقعی باشد، اگر که می‌ماندی و برایت می‌ساختمش...

۹۵/۰۲/۰۷ | ۱۹:۲۴
آدرینا
هیچ‌چیز بهتر از پرت شدن به خاطره‌های ناب نیست. وقتی آقای سر به هوا آلبوم سنگ امیر عظیمی را معرفی کرد با خودم گفتم نامش آشناست! میان تراک‌‌هایم گشتم و قطعه‌ی دوراهی‌اش را یافتم که بسی آن را عاشقم. تک‌تک دانلود کردم و گوش دادم تا رسیدم به لیلی. آه از این لیلی... دکلمه‌ی هم‌مرگ علیرضا آذرِ جّان است که آن روزهای دور آن‌قدر شنیدمش تا تمامش را حفظ شدم و چه کیفی دارد شنیدن دوباره‌اش با صدایی خوب و چه کیفی بیشتر وقتی ترانه‌ای را هنوز پلی نشده از بَر بخوانی. اصل دکلمه را با صدای جناب آذر در اولویت قرار دهید، بیت‌هایش همه از دل به‌پا خواسته‌اند. امیر عظیمی - لیلی

۹۵/۰۲/۰۶ | ۱۰:۴۶
آدرینا